Psykologisk trygghet og Effektive team

Da Google fra 2012 gjennomførte sitt store forskningsprosjekt Aristotle, hvor de undersøkte 180 team for å finne svarene på den ideelle kombinasjonen som ville gi dem "det perfekte team", mente de at teamsammensetningen ville være avgjørende for teamets prestasjoner.

Det stemte ikke!

‘We had lots of data, but there was nothing showing that a mix of specific personality types or skills or backgrounds made any difference. The ‘‘who’’ part of the equation didn’t seem to matter.’

Til sin overraskelse fant de ut at det var helt andre ting som var kritiske for om teamene hadde suksess. Psykologisk trygghet og hensiktsmessige normer for samspill var to av disse.

Det var altså mye viktigere hva teamene gjorde, og hvordan de gjorde det enn hvem som var med i dem.

De siste årene har det kommet en rekke studier på temaet Psykologisk trygghet, og forskningsmiljø over hele verden undersøker dette fenomenet for å finne ut mer om hva det er, hvordan det virker, hvordan det kan skapes og mange andre innfallsvinkler.

Bergen er ikke noe unntak, og på institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole er det et fagmiljø som også interesserer seg for emnet.

Våren 2020 publiserte de artikkelen "Effektive team: Fant Google oppskriften" hvor professor Vidar Schei, førsteamanuensis Therese E. Sverdrup og PhD -stipendiat Bård Fyhn så nærmere på psykologisk trygghet i virtuelle team.

Teamutvikling og utvikling av effektive ledergrupper er en del av kjernen i vårt arbeid for å bidra til bedre lederskap og bedre medarbeiderskap.

Derfor inviterte vi  Bård Fyhn til et webinar hvor han og John Øyvind Livden samtalte om psykologisk trygghet i team.

Bård Fyhn er PhD stipendiat på Institutt for strategi og ledelse ved NHH Norges Handelshøyskole, der han forsker på psykologisk trygghet i team.

Han har militær utdanning fra Befalsskolen for Sjøforsvaret og Sjøkrigsskolen, og en mastergrad i økonomi og administrasjon fra NHH. Gjennom 15 år i Forsvaret har han blant annet tjenestegjort på fregatt og i internasjonal operasjon, samt flere år som lederutvikler ved Sjøkrigsskolen. Ved siden av sin avhandling underviser han i masterkurset «Ledelse og lederpsykologi» ved NHH.

Webinaret ble gjennomført live den 23. september 2020 og fikk gode tilbakemeldinger. Det er fortsatt mulig å se opptak (krever registrering).

Klikk her for å registrere deg og se opptaket.

Les også: Vardeveien burde vært pensum for alle ledere

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.