Høsten 2022 - Vi er i gang!

Etter en vill, våt og vakker vestlandssommer er Gullfjell klar for en innholdsrik ny høst med utfordringer og mange nye muligheter.  

Det har vært en fin vår med full aktivitet i alle programmene våre, og en rekke lærerike og givende leveranser til kunder i flere spennende bransjer. 

For oss er det nemlig dette det hele handler om: "Å løfte mennesker og organisasjoner til nye høyder gjennom godt lederskap og godt medarbeiderskap".

Når vi får bidra til dette står vi midt i det vi virkelig brenner for - og da har vi det helt supert!

Vi gleder oss til å se hva denne høsten bringer!

Gullfjell har flyttet!

Den største endringen for selskapet hittil i 2022 er flyttingen fra Arna til Stord. Vi har fortsatt vår identitet med oss fra Gullfjellet (987moh) ved Bergen, men har altså beveget oss litt sørover i Vestland, og er på plass på nytt kontor fra og med denne uken.

Her er en kort videohilsen fra terrassen: 

 Gode rutiner - Gull verd!

Denne uken har jeg hatt høstens første samling for Alumnigruppen vi har for tidligere studenter i lederutviklingsprogrammet Vardeveien. Fokus i dag, var overgangen fra feriemodus til jobbmodus, og vi delte erfaringer med hverandre.

Det er givende å utveksle erfaringer med andre ledere. Med felles faglig plattform fra lederutviklingsprogrammet og den gode tryggheten i gruppen av jevnbyrdige medlemmer er disse månedlige samlingene virkelig et stort pluss!

Er du nysgjerrige på å vite mer om lederprogrammet Vardeveien? 
Da tar vi gjerne en prat med deg. Du kan booke en samtale ved å klikke her.  

En ting som kan hjelpe oss i gang igjen med hverdagene våre, er å finne tilbake til (eller etablere) gode rutiner.

En type rutine som er til stor hjelp for mange, er god morgenrutine.

Hva skjer egentlig i tiden fra vekkerklokken ringer til du er på plass på jobben? Er det litt tilfeldig - eller har du en fast rutine?  Er det "minustid" eller "plusstid"?

Gode rutiner er gull verd, og morgenstund har som kjent gull i munn (eller var det ull i grunn...;)

Uansett: Vi er alle forskjellige, og derfor må du finne din måte å gjøre din morgen slik at du er klar til innsats når din arbeidsdag din starter.

Min egen morgenrutine inneholder eksempelvis disse elementene:

  • Fysisk aktivitet 
  • Frokost
  • Fokus på mitt personlige trosliv (mat for sjelen) 
  • Skrive litt i journalen min. Selv bruker jeg, og anbefaler gjerne Growth Day   
  • Se over dagens gjøremål og prioriteringer

En av fordelene med å lage seg en rutine er at "kroppen vet" hva den skal være med på. Du slipper å tenke, og etter hvert som du følger opp og gjentar rutinen din går det automatikk i det hele.

Det kan være tungt å etablere en ny rutine - men det er absolutt verdt innsatsen!

Har du en morgenrutine? Hvordan ser den ut?

Les også: Francine deltok på Vardeveien og fikk lederstillingen hun hadde drømt om  

Prokrastinerer du også? (utsettelsesatferd)

Her treffes i alle fall jeg på hjemmebane. Jeg har en lei tendens til å utsette ting, spesielt ting som ikke er særlig lystbetonte, kjedelige eller rett og slett arbeidskrevende. Det er alltid så mange andre spennende eller "nødvendige" oppgaver å ta tak i (hva er din unnskyldning??)

I dag lyttet jeg til en episode av Daily Fire fra Brendon Burchard hvor han trakk frem fire årsaker til at vi mennesker utsetter eller prokrastinerer som jeg vil dele med deg her:

  1. Konkurrerende intensjoner. Vi vil så utrolig mange ting, og har så utrolig mange mål og aspirasjoner. Alt for mange. Så mange at vi går i surr, og når vi spinner rundt vår egen akse er det lett å bare begynne på "noe". Løsningen her er å fokusere på de 2-4 prioriteringene som er viktigst nå. Det betyr også at vi må ofre noen av dem som kommer lengre ned på listen. Det er helt nødvendig å ha klare prioriteringer, og være bevisst på at de endrer seg over tid
  2. Usikkerhet. Ofte som følge av punktet over - vi vet rett og slett ikke hva vi skal gjøre. Løsningen her er å "skaffe seg kartet før du går inn i jungelen". Ingen fly tar av rullebanen før sjekklisten er gjennomgått, og kompetanse gir selvtillit. Sørg for å legge planer, og lær deg strategiene du trenger for å lykkes. Bruk gjerne en mentor, coach eller makker.
  3. Frykt. Gjerne frykt for å mislykkes eller å bli sosialt avvist. Frykt for å starte på noe nytt. "Tenk om jeg prøver - og så mislykkes jeg". Hva vil de andre tro om meg da? Faren frykten innebærer, er at vi "safer" og faller tilbake til å være tro mot våre tidligere prioriteringer.
  4. Rett og slett Fordi du kanKonsekvensene av at ingen følger deg opp i forhold til din egen utsettelsesatferd er null sosial ansvarlighet. Du sniker deg unna - og kommer unna med det. Løsningen her er å sikre seg sosial støtte og ansvarliggjøring gjennom en gruppe, en makker eller en ansvarlighetspartner.

Jeg håper du finner noe i dette innlegget som snakker direkte til deg og din situasjon, og som kan inspirere deg til å ta noen aktive grep for å gjøre din lederhverdag bedre! 

Godt lederskap!

 John Øyvind Livden

 

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.