Francine deltok på Vardeveien og fikk lederstillingen hun hadde drømt om

Etter at Francine deltok på Vardeveien fikk hun lederstilling, og leder i dag åtte ansatte. Gjennom deltakelsen har hun fått mer selvtillit, trygghet og de verktøyene hun trenger for å håndtere krevende situasjoner i hverdagen. (Foto: Erling Hugo Jensen)

På fritiden arbeidet hun i en frivillig organisasjon, og ønsket å lære hvordan hun kunne utvikle seg og lede den frivillige organisasjonen med suksess.

Det hele startet med at hun deltok på et mentor- og lederutviklingsprogram og ble motivert til å lære mer om ledelse. John Øyvind holdt et kurs i Bergen, og det var her de to møttes for første gang.

- Jeg trengte å utvikle meg og lære mer om ledelse, så derfor valgte jeg å bli med på programmet, forteller Francine.

I begynnelsen av 2022 startet hun på Vardeveien, som er et seks månedlig lederprogram med kursmoduler, nettmøter og coaching.

Deltakelsen har gjort Francine til en tryggere, mer bevisst og engasjert leder

- Det var fantastisk å delta på Vardeveien, sier Francine. Jeg har blitt en tryggere, mer bevisst og engasjert leder som både får jobben gjort og tar vare på folk.

Gjennom programmet har hun blitt bedre kjent med seg selv, og forteller at noe av det viktigste hun har lært er å lede seg selv før hun kan lede andre.


- Og dette med å lede gjennom relasjoner med andre mennesker, utdyper hun. Det har vært veldig viktig for meg, og noe jeg har brukt mye tid på. (Foto: Tine Wahlstrøm)

Mange ledere er ikke til stedet for sine ansatte legger Francine til. Det å ha kontroll, gi omsorg og motivere de ansatte, og samtidig være tydelig er viktig. 

- Og så har det vært veldig kjekt å lære hvem jeg er, sier Francine. Jeg var for eksempel ikke så flink til dette med å være autoritær og tydelig. Jeg har gjennom programmet blitt tydeligere, og det jobber jeg fortsatt med.

Les også: Du får de medarbeiderne du fortjener

Jobbet med reelle caser fra første dag

Hver måned består Vardeveien av en lederutfordring hvor deltakerne jobber med reelle saker og utfordringer som oppstår underveis.

- Jeg har gjennom deltakelsen lært at det å være en leder kan være utfordrende, og selv erfarne ledere kan møte motgang, sier Francine.

«Vi arbeidet med reelle utfordringer fra dag én og jeg fikk gode innspill fra de andre deltakerne som var med»

I Vardeveien får deltakerne både felles gruppecoaching hver uke og i tillegg får de utdelt en egen coach tilpasset deres personlighetsprofil.


- Jeg likte godt kombinasjonen av å jobbe i grupper og en-til-en med min egen coach, sier Francine. De andre deltakerne som var med var erfarne ledere, og det var utrolig nyttige for meg å lære hvordan de håndterer ulike situasjoner som oppstår på deres arbeidsplass. (Foto: Erling Hugo Jensen)

Francine innrømmer at hun vurderte å slutte på programmet etter to uker, da hun opplevde at hun ikke hadde så mye erfaring å dele med de andre deltakerne.

Søkte på lederstilling allerede to måneder etter at hun startet

Hun er glad for at hun fullførte, for allerede etter to måneder som deltaker på Vardeveien hadde hun nok selvtillit til å søke på en lederstilling. Hun fikk stillingen og leder i dag Empo Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon.

Empo Flerkulturelt Ressurssenter tilbyr sosiale møtesteder, kurs og rådgivning, foreldreveiledning, språktrening og arbeidspraksis for kvinner og menn med innvandrerbakgrunn.

- Målet er å legge til rette for at mennesker kan utvikle sine ressurser og sitt nettverk, og bidra til et større mangfold, bedre dialoger, deltakere og inkludering i samfunnet, utdyper Francine. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke ga opp, for nå har jeg lært hvordan jeg er en bedre leder.

Francine har lært viktigheten av å ha en mentor som hjelper henne på veien. Hun har fått mer selvtillit og føler seg trygg på å stå i de situasjonene som dukker opp.

«Vardeveien har forberedt meg på lederrollen. Jeg har fått de verktøyene jeg trenger for å håndtere krevende situasjoner som oppstår» 

Francine sine tre viktigste lærdommer for å lykkes med godt lederskap

Hun har lært mye nyttige kunnskap i lederprogrammet, men vil peke ut det hun mener er de tre viktigste lærdommene for å lykkes med godt lederskap.

1. Relasjon og tillit
- Å bygge relasjon med de du skal lede er et must om du skal lykkes som leder. Tillit utvikles gjennom relasjoner og er et uttrykk for kvaliteten på relasjonen, sier Francine.

2. God kommunikasjon
- God kommunikasjon er viktig, ikke bare for at vi skal være tydelige når vi skal få gjennom et budskap, men å bruke energi for å lytte og forstå hva andre prøver å kommunisere, smiler hun.

3. Trygghet
- Trygghet er svært viktig, for trygge ledere skaper trygge medarbeidere, forteller Francine. 

Anbefaler Vardeveien til de som ønsker å bli en tryggere og mer engasjert leder

- Programmet er veldig praktisk rettet. Du får utfordringer underveis, og John Øyvind er veldig flink til å komme med konkrete tilbakemeldinger, sier Francine.

Francine forteller at det er et fellesskap med ledere som deler sine historier og hvordan de opplever å være leder.

- Folk deler og motiverer hverandre, og det har vært veldig verdifullt, sier hun. Jeg vil anbefale Vardeveien til alle som ønsker å bli en tryggere, mer bevisst og engasjert leder.

Er du nysgjerrig på programmet og interessert i å vite mer?

Vi tar gjerne en prat med deg. Klikk her for å booke tid for samtale. 

Les også: Vardeveien burde vært pensum for alle ledere

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.