Du får de medarbeiderne du fortjener!

Det er så lett å peke på andre når vi er misfornøyde med tingenes tilstand.

I dag falt blikket mitt på  videoen du finner i denne bloggposten. Den er en sterk påminnelse om at vi alle - også vi ledere - modellerer noe med vår måte å være ledere på.

I mitt tidligere liv som offiser sa vi ofte at "vi får de soldatene vi fortjener" - med andre ord handler svært mye om oss og vår måte å være ledere på.

Artikkelen fortsetter under videoen - men ta deg tid til å se den før du leser videre.  

 Den berører meg sterkt som far og bestefar men også som leder. Hva med deg?

På samme måte som barna i videoen ser, følger etter, og kopierer de voksnes atferd vil medarbeiderne våre til en viss grad (og noen ganger i stor grad) se til oss ledere, og følge vårt eksempel på godt og vondt.

Les også: Når er det for seint å endre seg?

Vi er rollemodeller. Vi modellerer en måte å være menneske, kollega og leder på for omgivelsene våre. Vi får de medarbeiderne vi fortjener. 

Det er så lett å peke på andre når vi er misfornøyde med tingenes tilstand.

Sånn:

Men veldig ofte går vi faktisk glipp av påminnelsen som ligger selve i bildet her:

Det er som regel alltid mer som peker på deg enn på den du retter pekefingen mot.

Ofte er vi sånn - helt uten at vi er bevisst på det....

Vi ser tingene som vi er...

Da jeg var liten, gikk jeg på søndagsskolen. Her lærte vi historien om flisen og bjelken. Den handler om at vi ikke skal dømme andre: 

"Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til? Eller hvordan kan du si til din bror: "La meg ta flisen ut av øyet ditt! når det er en bjelke i ditt eget øye?  Din hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av øyet til din bror." (Matt 7. 3-5)

Som ledere er vi rollemodeller. Eksempler for omgivelsene våre. De gjør ofte som vi gjør. Det er lett å peke på andres feil og mangler. Dem har vi også. Gjør deg bevisst på rollen din, og på det som handler om deg. Den første du må lede er faktisk deg selv.

Godt lederskap!

John Øyvind

Les også: Bli en bedre leder - hva skal egentlig til?

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.