Når er det for seint å endre seg?

I ett av de siste kullene på lederutviklingsprogrammet Vardeveien hadde vi en deltaker på 66 år. Denne erfarne lederen og styrelederen presenterte seg slik: "jeg er 66 år - så jeg har kommet ca. halvveis" 
  
For en tid tilbake fylte en kollega 60 år. Han er en av de sprekeste menneskene jeg kjenner, og alderen tynger på ingen måte. Han er klar for mange flere år i arbeidslivet, og har foreløpig ingen planer om å trekke inn årene ved 62 eller 67 for den saks skyld.
 
Ofte blir jeg forundret når folk allerede rundt 50 snakker om at de begynner å se slutten av karrieren sin, og det eksisterer til en viss grad oppfatninger og myter om at det er "vanskelig" eller krevende for 50+ åringer å finne seg nye jobber etc. Og dessverre er det også mange som tror på disse forestillingene.
 
Dette er bare tull!
 
Vi er friskere enn noensinne, og levealderen går opp. I boken "It's never to late to be Great" peker forfatteren Tom Butler Bowdon på at de produktive årene våre er alderen fra 20 (klar for arbeidsmarkedet) til 80 (klar for å roe litt ned)
 
Vi har altså 60 produktive år! Det betyr at en 50-åring kun er kommet 50% inn i dette løpet, og en 60-åring (som kollegaen min) fortsatt har mer enn 33% igjen av denne perioden.
 
Dette er gode nyheter for oss alle, og det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne tenke i muligheter mer enn begrensninger....
 
Dette gir rom for både 1, 2 og kanskje både 3 og flere "karrierer". Men da må vi ha den rette innstillingen - som 66-åringen i starten av artikkelen, eller hjelp til å oppdage det store rommet av muligheter!
 
De største begrensningene står vi ofte for selv!
 
Her er et innlegg med en kort video hvor jeg deler en spennende historie om endring til inspirasjon.
 
John Øyvind Livden
  
PS! Hva holder deg igjen? 
 

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.