David fikk lederutdanningen han ønsket seg gjennom Vardeveien

Etter å ha jobbet seg oppover i bedriften og fått mer ansvar, følte David Valdersnes han manglet kunnskap for å mestre lederrollen. Han startet på Vardeveien, og bruker i dag kunnskapen i sin arbeidshverdag. 

Som Supervisor i Carrier Refrigeration Norway AS, avdeling Bergen, er David ansvarlig for den daglige driften og delegering av arbeid.

- Det er en litt delt stilling, sier David. - Jeg er ute og hjelper teknikere med opplæring, veiledning og støtte. Min oppgave er å påse at jobben blir gjort riktig og at alle har det bra. I tillegg sitter jeg inne og gjør nødvendig kontorarbeid.   

Uten lederutdanning merket David etter hvert som han jobbet seg oppover i bedriften og fikk mer ansvar, at han manglet kunnskap og ønsket å få “mer kjøtt på beinet” for å håndtere lederrollen bedre. 

- Jeg var på dypt vann, sier David. - For å være ærlig hadde jeg ikke peiling på hva jeg holdt på med. Jeg har bare tatt utgangspunkt i mine egne preferanser og erfaring, og ut ifra det prøvd å gjøre det beste jeg kan for dem jeg leder.   

Les også: Ble kastet inn i lederrollen

 

Ble introdusert for Vardeveien 

Teamleder i Carrier Refrigeration har deltatt på Vardeveien tidligere, og dette ble David sin inngang. Han startet selv våren 2023 på det 6 måneder lange lederprogrammet som har fokus på å løfte mennesker og organisasjoner til nye høyder gjennom godt lederskap og godt medarbeiderskap.

Denne høsten fullførte David programmet, og noe av det han likte best var kunnskapen om ulike mennesketyper, og hvordan han kan bruke det til å forstå sine ansatte bedre.

- Selv om noe er logisk for deg, er det ikke alltid slik for alle andre, sier David med et smil om munnen. - Så det å lære og lese, og forstå andre bedre, slik at jeg kan være en god leder, det har vært veldig nyttig. - Og så syns jeg dette er superinteressant. Det er virkelig gøy å jobbe med ledelse, slik at jeg kan gjøre en så god jobb som mulig.  

 

Viktigheten av selvledelse har satt store spor hos David

- Det er ikke ofte en tenker over disse tingene, i hvert fall har ikke jeg gjort det, sier David. - Det å forstå at du må jo faktisk klare å lede deg selv før du kan lede andre. 

Gjennom gode samtaler med coachen ble David klar over viktige sider ved seg selv. Han har for eksempel alltid vært et ja-menneske, og har ofte blitt overlesset med arbeid fra alle bauger og kanter.

- Jeg har brukt mye tid på å jobbe med å sette grenser og å si nei, forteller David. - Også dette med å sortere og prioritere riktig. Det har vært viktig for meg, og er noe jeg jobber med hver eneste dag.  

David har blitt mer produktiv etter han forsto viktigheten av å sette av tid til både hvile og å ha det gøy i en hektisk arbeidshverdag, spesielt i krevende perioder. 

- Når det er veldig stressende perioder og det da kommer opp på skjermen “ta deg tid til å ha det kjekt og hvile”, da er det veldig nyttig å legge bort jobben i 15-30 minutter, sier David.

"Effekten av det er jo at du blir mer produktiv. Du klarer å ta en liten pause, vekk fra stresset og gjøre noe helt annet”  

 

Tatt grep og gjennomført nødvendige samtaler  

En annen ting han har tatt med seg fra Vardeveien, er fokuset på å ha nødvendige samtaler. I stedet for å la det gå tid og tenke at dette løser seg, har han nå tatt grep og hatt slike samtaler i ulike settinger. 

- Jeg gruet meg litt til å ta samtalene, for jeg visste jo ikke helt hvordan reaksjonene ble, sier David. - Men ofte er det ikke så farlig som en tenker, og det endte opp med å være kjempepositivt, både for meg og dem det gjaldt. 

- Det som overrasket meg litt ved å delta på Vardeveien er at det ofte er veldig mange som har det på lik måte, utdyper han. 

David forteller at han lærte masse i programmet, og opplevde det spesielt fint å kunne diskutere ulike problemstillinger med de andre, og lære å jobbe og bli kjent med seg selv. 

- Men jeg føler på ingen måte at jeg er i mål, sier David. Jeg skjønner at dette må jobbes med. Det er såpass mye stoff på et halvår, mange videoer og mye teori. Det er veldig bra at materialet er tilgjengelig i en god stund fremover, slik at jeg kan repetere.  

“Jeg har fått en større forståelse av hva ledelse er, og hvordan være en god leder, sier David. Jeg har absolutt fått mer “kjøtt på beinet” og blitt tryggere i rollen” 

  

Er du nysgjerrig på å vite mer om Vardeveien? 

Les mer om lederprogrammet her

 

Les også: Anbefaler Vardeveien til både erfarne ledere og til de som er nye i rollen

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.