Anbefaler Vardeveien til både erfarne ledere og til de som er nye i rollen

Arve Vange er genuint opptatt av ledelse og har lang erfaring innenfor faget. Selv med utdannelse og mange lederkurs i ryggen opplevde han at Vardeveien hadde noe spesielt.

På slutten av 90-tallet fikk Arve sin første lederstilling, og har siden arbeidet i prosess- og næring, med mekanisk industri og asfalt. Han har utdannelse innen ledelse og har tatt flere lederkurs opp igjennom årene. 

- Jeg fulgte Gullfjell på sosiale medier i noen år og konseptet tiltalte meg, sier han. Det som fanget oppmerksomheten min mest var måten det ble gjennomført på, å jobbe i team og at det var praktisk relatert. 

- På et tidspunkt så knyttet jeg kontakt med John Øyvind på LinkedIn, vi hadde noen samtaler og så ble det til at jeg hoppet på Vardeveien, forteller Arve. Når det ble mulig å gjennomføre samlinger digitalt ble det mulig å få til deltakelse i en travel hverdag. 

I begynnelsen av 2022 startet han på Vardeveien som er et digitalt lederutviklingsprogram som går over seks måneder. På samme tidspunkt gjorde han et jobbskifte. 

- Jeg startet som regionsjef for asfaltproduksjon i Peab Asfalt Norge, hvor jeg har resultatansvar for alle asfaltfabrikkene og leder et team på fire distriktssjefer, en teknisk sjef og en kontorleder. 

Peab Asfalt Norge leverer til både entreprenørmarkedet og til Stat og kommune. I 2022 produserte de 1,2 millioner tonn asfalt, men volumet er noe redusert i år grunnet mindre bevilgninger til vedlikehold av vei fra Stat og kommune. 

Da Arve kom inn i den nye organisasjonen, så bar det på både omstrukturering, omorganisering og nye folk, som gjorde at det var en hektisk og utfordrende periode.

Les også: Lærte å like lederrollen

Verdsatte at programmet hadde fokus på selvinnsikt- og utvikling 

- Jeg var spesielt opptatt av dette med å lede meg selv i utfordringer, sier Arve. Hvordan stå i det når det blir litt tøft. Uansett hvilket nivå du leder, så er det jo alltid litt mellom “barken og veden", legger han til. 

Han måtte ta sin plass i den nye ledergruppen og fremme de sakene som er viktig for sitt team og ansvarsområder for å fremstå både på faglighet, dyktighet og tydelighet.  

- Og det vil jeg si at den bevisstheten fikk jeg gjennom den personlige kartleggingen i programmet og ved å utvikle disse egenskapene, forteller Arve. 

"Dette med å finne ut av hvor styrkene dine ligger og hvor utviklingsmulighetene er, det syns jeg var et veldig godt verktøy som jeg brukte gjennom programmet, men også i ettertid"

En av de viktigste tingene Arve lærte i programmet var å være tydelig og klar i kommunikasjonen med de rundt seg. 

- Den biten måtte jeg jobbe med under programmet, og der føler jeg at det har vært en god utvikling, sier han. 

Arve likte den praktisk tilnærming i programmet 

- Vi brukte reelle lederutfordringer og knyttet det opp mot pensumet i programmet, sier han. Og så kunne jeg jobbe med utfordringene mellom samlingene. 

Det Arve likte best med Vardeveien og som gjorde at det skiller seg fra andre tradisjonelle lederkurs var kombinasjonen mellom den personlige kartleggingen og at de i gruppen kunne dele erfaring rundt aktuelle lederutfordringer. 

- Det skiller seg fra andre lederkurs jeg har vært på, hvor det har vært mer teoretisk, sier Arve. Så den biten likte jeg godt. 

Les også: - Vardeveien burde vært pensum for alle ledere

En stor styrke å jobbe i team med andre ledere fra ulike bransjer 

I gruppen Arve deltok i var det en god miks av både ferske ledere og ledere med flere års erfaring som han selv. Noe av det han verdsatt mest med gjennomføringen av programmet var nettopp dette. 

- Det å sitte i et tverrfaglig lederteam og spille ball med hverandre og lære av utfordringene de andre delte og hvordan de håndterte det, og at jeg kunne gi av mine, slik at vi fikk den erfaringsutvekslingen, sier Arve. 

- Og ikke minst tryggheten i gruppen, legger han til. At en kan dele og være åpen om seg selv og det en jobber med. Det er en gruppe man blir veldig trygg i etter hvert. 

Det viktigste Arve lærte fra Vardeveien 

De tre viktigste tingene Arve lærte i programmet: 

  1. Mine styrker og svakheter som leder 
  2. Viktigheten av erfaringsutveksling i team 
  3. At en aldri er utlært som leder, selv med lang erfaring  

- Det er virkelig verdi i å delta i et slikt lederutviklingsprogram, sier han. Jeg vil helt klart anbefale det, både til mer erfarne ledere og til de som er nye i rollen. 

Han legger til at det er noe med den måten John Øyvind leder samlingene på, og de personlige coachingtimene. 

- Han er flink til å coache, ta teamene og jobbe med de tingene som vi jobbet med gjennom programmet, sier Arve. Han hjalp meg med å spisse, bruke den personlige kartleggingen og at jeg fikk jobbe med de tingene jeg ønsket å utvikle. 

- Jeg vil anbefale Vardeveien til alle som kjenner på utfordringer i forhold til lederrollen. Enten en er ny som leder eller har mange års erfaring, så vil Vardeveien gi personlig innsikt og flere verktøy i verktøykassen. 

Neste oppstart for Vardeveien starter i august. Er du nysgjerrig på programmet og interessert i å vite mer? Klikk her for å lese mer. 

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.