Lærte å like lederrollen

Øystein Bauge ville lære seg å like lederrollen og bli en bedre versjon av seg selv som leder. Han hadde ledet i mange år, men aldri fått noe form for opplæring i hvordan han skulle være en god leder.

Som maskinsjef hos Torghatten Nord AS, er Øystein ansvarlig for et maskinmannskap på fire ansatte. I tillegg er han instruktør for Simsea AS og avholder kurs innen grønn teknologi og Engine Room Resource Management.

Hvis vi skrur tiden tilbake til høsten 2021, var det Gullfjell sin Facebook-annonse «Lær deg å like lederrollen» som fanget Øystein sin oppmerksomhet.

- Det appellerte veldig til meg der og da, forteller han. Det tror jeg er fordi ledelse var selvlært og noe jeg bare ble kastet inn i og har måtte finne ut av på egenhånd.

 
Lederrollen har vært en naturlig del av hverdagen til Øystein lenge. Han har nemlig tidligere vært aktiv i Røde Kors hvor han har hatt mange ulike lederfunksjoner.

Nå ville han utvide horisonten innen ledelsesfaget enda mer og bli en bedre versjon av seg selv. Det han opplevde som den største utfordringen på det tidspunktet var å ta vanskelige samtaler. Han kviet seg og overtenkte mye.

- Og hvis vi ikke hadde disse samtalene så førte det ofte til irritasjon og enda mer følelser, sier Øystein. Det var det jeg opplevde som vanskelig på det tidspunktet.

 Les også: Ferdigheter gode ledere må ha for å lykkes

Startet på Vardeveien

- Jeg ble positivt overrasket over et så høyt faglig nivå og kunnskap hos Gullfjell, sier Øystein. - Undervisningsmaterialet var veldig bra, og øvelsene ga resultater for utviklingen min.

Han likte sammensetningen i programmet, med både tett oppfølging med gruppemøter og med egen coach. Han fikk den hjelpen han trengte for å komme dit han ønsket.

- Gruppedynamikken var sterk, sier han. - Vi var som en familie, hvor vi heiet på hverandre og fikk frem våre verdier og hvordan disse kan tilpasses vår lederrolle.

Vi er gode på mange områder og litt dårligere på andre, men alt kan faktisk trenes på. Å være rettferdig, ærlig og klar for endring og utvikling i lederrollen er noe av det viktigste Øystein tar med seg fra lederprogrammet.

- Jeg har blitt bevisst på min lederstil og følelser knyttet til ulike situasjoner, sier han. - Når du trener på det du ikke er så god på, da får du hele spekteret med deg og det er veldig verdifullt.

Benyttet kunnskapen han lærte i praksis

Øystein tok den vanskelige samtalen han hadde kviet seg for lenge, og det angret han ikke på, fordi det gjorde noe med han. 

- Jeg ble ikke følelsesknyttet og motparten reagerte ikke slik jeg hadde trodd, fortelle han. - Jeg er veldig glad for at ting ikke alltid er slik som vi tror.

Etter at Øystein hadde fullført Vardeveien opplevde de ansatte han som mer rettferdig, blidere og en leder som både kan lytte og snakke til folk. 

Les også: - Vardeveien burde vært pensum for alle ledere

Vil ha ny teknologi for maritim næring

Øystein har blitt mer bevisst på hvor han er i livet og hva han vil de neste årene, og nå vet han nøyaktig hva han vil.

- Jeg vil lære mer om ny teknologi i den maritime næringen, fordi jeg ser at både samfunnet og næringen trenger det, sier han. – Det er for liten kunnskap der ute, og jeg håper jeg kan være den som er med på å heve kompetansen innen næringen. 

Opplevde gruppe-
coachingen som helt spesiell

Øystein har tatt lederkurs tidligere, men det han opplevde som annerledes med Gullfjell sitt program var oppfølgingen med både gruppe- og individuell coaching som han ikke har sett noe annet sted. 

- At det skulle bli en så fin gruppedynamikk der vi kunne snakke om alt, komme med tips og råd til hverandre, diskutere problemer og ikke minst at alt var fortrolig, forteller han. Det likte jeg utrolig godt og jeg hadde ikke forventet at det skulle bli slik.

Er fornøyd med hvor han har kommet som leder 

Han var positivt overrasket over at Vardeveien kunne være så bra digitalt. Det å kunne sitte på jobben eller hjemme å delta har vært en stor fordel for Øystein.

- Vardeveien var en fulltreffer, smiler han. Du blir bevisst på hvor i lederstilen du er, hva du kan trene på og får konkrete øvelser for å bli bedre.

Han er glad han tok utfordringen for litt over et år siden. Selv om det kunne virke litt skummelt i starten, så har det gitt resultater.

- Jeg føler at jeg har blitt en bedre versjon av meg selv etter dette programmet, sier Øystein. - Nå er jeg med på videregående programmet også. Det er virkelig matnyttig! Jeg vil absolutt anbefale andre til å bli med på Vardeveien for å bli mer bevisst på hva lederrollen, verdier og måloppnåelse betyr for oss.

Er du nysgjerrig på programmet og har lyst til å vite mer?

Vi tar gjerne en prat med deg. Klikk her for å booke tid for samtale. 

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.