Det var spesielt én lærdom Ragnhild satt igjen med etter at hun deltok på Vardeveien

Ragnhild Finden er ei engasjert dame som både jobber som coach, med lederutvikling og er daglig leder i barnehagen hun selv startet i 2001. Rollen i barnehagen har variert mye opp gjennom årene, og hun ønsket i utgangspunktet å få hjelp til å finne sin plass, men har hatt nytte av læringen på alle områder.

- Programmet er veldig strukturert, trygt og godt, sier Ragnhild. Vi fikk en plan vi skulle følge og det passet meg veldig godt, fordi jeg har veldig mange andre baller i luften. Det var godt å få hjelp til å holde fokus. 

- Da vi startet, så tenkte jeg at å holde på i et halvt år var altfor lenge. Er det noen som orker å henge med så lenge, ler Ragnhild. Men det var faktisk avgjørende at det var så lenge, for den personlige utviklingen jeg opplevde underveis trengte den tiden. 

Les også: Lærte å like lederrollen

Gjennom gode samtaler med John Øyvind, samlingene og kunnskapen fra Vardeveien, i tillegg til selvstudie, så var det spesielt én ting Ragnhild satt igjen med som hun mener var den absolutt viktigste lærdommen. 

- Det går aldri an å overse det faktum at når jeg som leder opplever at det er et problem hos de jeg leder eller i organisasjonen, så handler det også alltid om meg, sier Ragnhild. - Jeg har i utgangspunktet løst det problemet jeg gikk inn med, og noe mer enn det kunne jeg ikke håpet på. 

Hun ble positivt overrasket over gruppedynamikken og hadde ikke trodd hun skulle få så mye ut av de andre deltakerne i programmet. For Ragnhild ble det en glede å kunne bidra med sin synsvinkel og det var verdifullt at de andre delte sine historier.  

- Det ble en veldig fin balanse, som jeg syns John Øyvind er veldig flink til å utnytte og få fram i disse samlingene, sier Ragnhild. - At vi kunne hjelpe hverandre såpass mye med ærlige delinger og refleksjoner, det var litt overraskende. 

Og det jeg likte aller best er at vi ble en såpass trygg og god gjeng, vi som var med, og hvor raskt det skjedde, til å bare være digitale samlinger, utdyper hun. 

Ragnhild påpeker at det tar tid å utvikle seg selv til å bli en bedre leder, og klare å se hvilke muskler som må dempes og hvilke som må tas fram for å fungere best mulig, og at det er viktig å investere den tiden det tar. 

- Fordi det tar tid. Det er ingen quickfix å endre seg, og det er viktig å sette av den tiden og våge å gå inn i seg selv, legger Ragnhild til. - Jeg har i hvert fall blitt mer klar over mine fallgruver og hvordan jeg kan håndtere dem etter at jeg deltok på programmet. 

Ragnhild har tidligere deltatt på litt ulike utviklingsprogram, spesielt om selvutvikling, men ikke like store og omfattende program som Vardeveien.  

- Både at det er faglig stoff, coachingtimer som er vesentlige for å oppnå utvikling, og i tillegg dette samspillet med de andre i gruppen. Å få alle disse tre tingene bakt inn i et program, det tror jeg er cluet, sier Ragnhild.

 

Er du nysgjerrig på å vite mer om Vardeveien? 

Les mer om lederprogrammet her 

 

Les også: Anbefaler Vardeveien til både erfarne leder og til de som er nye i rollen

Hold kontakten med nyheter og oppdateringer!

Bli med på epostlisten vår for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra Gullfjell.

Ikke vær bekymret, vi deler ikke dine data med noen.

Ja takk, hold meg oppdatert!
Close

50% Fullført

Snart ferdig...

Legg inn dine data her, så setter vi deg på epostlisten vår. Du kan være helt trygg på at vi aldri kommer til å dele opplysningene dine med noen.